Ratusz.info

Noe av det beste i livet er feil

Belgiske forbrukere vil dra nytte av fjerde teleleverandør, studie finner

Ankomsten av en fjerde aktør i telemarkedet, Sammen Med Telenet, Proximus og Orange, kunne få ned prisene på mobilkommunikasjon, internett eller fjernsyn med 13%, ifølge en studie bestilt av rådgivende utvalg og rapportert i De Morgen avis onsdag.

Frekvenser FOR 5G-nettet vil bli gjort tilgjengelig som planlagt, men den føderale regjeringen ønsker å reservere en del av nettverket for en potensiell ny aktør for å åpne opp markedet og lavere priser for forbrukerne.

På et komitemøte i februar la Forbundsministeren For telekom, Petra De Sutter, fram en plan for å åpne opp markedet for en fjerde operatør, men hennes forslag ble møtt med motstand på begge sider av språkskillet. På Den ene siden frykter Flandern en forvrengning av konkurransen. På Den Andre Siden er Den Frankofone siden bekymret for effektene den nye teknologien kan ha på helse og miljø. De Sutter bestilte derfor en studie om disse effektene.

Studien viser at en fjerde operatør vil være fordelaktig for forbrukerne. En priskrig – en forventet konsekvens av en ny stor aktør som kommer inn i markedet-kan føre til at prisene faller med 13%. I tillegg vil disse gunstige prisene potensielt overbevise flere mennesker om å koble til, med en estimert økning på 10% i opptak.

Imidlertid er bekymringene nevnt tilbake i februar fortsatt berettiget. Gevinsten fra mobile tjenester vil i sin tur falle med 40% og energiregningen vil stige med 15%, som ville airwave utslipp. I Brussel, hvor standardene er ekstremt strenge, er dette et problem.

«Jeg respekterer regionens autonomi,» anerkjente De Sutter. «Hvis en region absolutt ikke vil ha en fjerde operatør, forblir fremdriften blokkert.»

«Dette er imidlertid en unik mulighet da auksjonen setter spektrumallokeringen i 20 år,» la hun til. «Hvis vi nå lukker døren til en fjerde skuespiller, så installerer vi faktisk et «triopol».»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.