Ratusz.info

Noe av det beste i livet er feil

Betalt bereavement permisjon utvidet til selvstendig næringsdrivende

Selvstendig næringsdrivende I Belgia vil snart bli gitt betalt bereavement permisjon i tilfelle av død av et familiemedlem – som allerede er tilfelle for ansatte og tjenestemenn.

Forbundsminister For selvstendig næringsdrivende David Clarinval sa Belgias ministerråd hadde godkjent kongelig resolusjon denne uken.

Tillatelsen vil være for et daglig beløp på €85,77 i maksimalt 10 dager ved død av ektefelle, samboer, barn eller barn som er plassert i langtidspleie hos selvstendig næringsdrivende, hans eller hennes ektefelle eller samboer.

Selvstendig næringsdrivende som ønsker å dra nytte av denne permisjonen, må kontakte sitt trygdefond senest den siste dagen i året etter dødsdagen. I tillegg må de gi en svoret erklæring om dagene for avbrudd av faglig aktivitet, samt navn, familieforhold og et utdrag av fødselsattestet til den avdøde personen.

«Det er viktig å støtte selvstendig næringsdrivende i sorg og å gjøre opp for tap av finansinntekter for våre selvstendig næringsdrivende som står overfor tap av en elsket,» Sa Clarinval. «Dette nye tiltaket representerer en betydelig forbedring i den sosiale statusen til selvstendig næringsdrivende.”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.