Ratusz.info

Noe av det beste i livet er feil

Brussel godkjenner regulering på utpekte e-scooter parkeringssoner

Brussel har besluttet å avslutte vilkårlig parkering av selvbetjente e-scootere. Varamedlemmer av det regionale parlamentet stemte i forrige uke for å skape dedikerte parkeringssoner rundt i byen som vil bli håndhevet under trussel om sanksjon til scooter operatører.

Noen kommuner har allerede tatt ledelsen. I Evere er det for eksempel 50 spesifikke parkeringsplasser for scootere innenfor sitt 5 km2 territorium. Brukere er lovpålagt å sette sin maskin på slutten av utleie i disse områdene, «ellers vil kommunen pålegge administrative sanksjoner mot operatøren, og operatøren vil da sikkert overføre kostnadene til brukere som har misforstått,» forklarte kommunens alderman For mobilitet Pascal Freson.

I Berchem-Sainte-Agathe er 31 parkeringssoner allerede gjeldende på et område på 3 km2. Lignende prosjekter er også på vei I Saint-Josse, som planlegger 15 soner, Samt Uccle.

Beslutningen fra den regionale regjeringen kan snart føre til at scooterparkering blir regulert på Hele Territoriet I Brussel-regionen.

«Vi vil nå kunne ha tre regimer: gratis parkeringsplasser, litt som i dag, hvor vi kan parkere overalt så lenge Vi respekterer Highway Code. Et annet regime med forbudssoner, som Grand-Place. Og et tredje regime, som er nytt: reguleringsregimet med drop-soner, » sa parlamentsmedlem Arnaud Verstraete, en av de viktigste tilhengerne av den nye forskriften.

Kommunene vil ha frihet til å bestemme hvilket regime som gjelder for dem. «Vi stoler på den gode forvaltningen av kommunene,» Fortsatte Verstraete. «Vi håper at ordførerne vil gjøre alt de kan for å få dette til å skje . I kommuner hvor det er drop-zones, vil folk se at det er godt organisert, og at det går bra. Vi håper dette vil inspirere de som tar litt lengre tid å ta sin beslutning.»

Når det gjelder kontroller og sanksjoner, vil ansvaret – i hvert fall for tiden – falle på myndighetene. «Fra nå av vil regionale og kommunale tjenestemenn kunne sjekke inn i feltet,» sa Verstraete. «Hvis de finner en overtredelse, kan de flytte eller fjerne scooteren og gi bøter til operatøren . Det er da opp til firmaet å kontakte brukeren».

Ifølge Arnaud Verstraete har responsen fra operatørene vært gunstig.

«Vi er ganske for implementering av en regulering,» sa Marien Jomier, driftsleder Hos Dott Belgium, en av landets ledende e-scooter operatører. «Våre ansatte er fullt forberedt på å implementere dette rammeverket. Vi har sett det i andre byer, det er noe som fungerer. Og et sentralt element for at det skal fungere er konsistens og enkelhet. Jeg oppfordrer alle kommuner til å hoppe på bandwagon fra starten og følge anbefalingene i forordningen når det gjelder mengde, størrelse og plassering av parkeringsplasser. Kommunenes tiltredelse vil være en avgjørende faktor.»

De nye tiltakene forventes å tre i kraft gradvis fra September, når regjeringen vil ha utstedt et dekret om å spesifisere visse praktiske modaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.