Ratusz.info

Noe av det beste i livet er feil

Centre Monnaie forvandles til blandet bruk med hotell og leiligheter

Utbyggingsplaner for totalrenovering Av Centre Monnaie bygningen i Sentrum Av Brussel er åpne for offentlig ettersyn fra onsdag. Prosjektet omfatter et nytt hotell med mer enn 300 rom, 120 nye leiligheter, totalrenovering av eksisterende kontorlokaler og sykkelparkering.

Landemerket kontorbygg, bygget på slutten av 1960-tallet, ble solgt av eierne Bpost Og Brussel-City Til Whitewood investment firm et par år siden. Det fungerer i dag Som bpost hovedkvarter og huser Noen Brussel-City ansatte.

Bpost vil flytte ut i år, Da Whitewood vil jobbe med utviklingsfirmaer om å omdanne bygningen til Et mer variert rom kjent som Cityzen. Prosjektet er nå på det offentlige debattstrinnet, hvor alle kan gjennomgå planene og gi tilbakemelding til byen.

Det 65 000 kvadratmeter store kontorkomplekset ligger ovenfor Kjøpesenteret Mint, som ble renovert for noen år siden. En etasje under det er de Broucckè t-banestasjon.

En arkitektkonkurranse om å forvandle dagens kontorbygg til et nytt bolig -, hotell-og arbeidsrom for blandet bruk ble vunnet av Binst Architects I Antwerpen, i samarbeid med Det norske Firmaet Snohetta. «Den vinnende designen skiller seg ut gjennom respekt for den arkitektoniske verdien av den eksisterende bygningen og dens integrering i urbane kontekst,» Sier Binst på sin nettside.

Foruten å utvikle hotellrom og leiligheter i bygningen, vil hager bli opprettet på multi-lagdelt struktur, og takvinduer vil bringe naturlig belysning i mye av plassen nedenfor. Eksteriøret vil bli forvandlet for å tillate flere vinduer, samtidig som den opprinnelige kryssformede designen holdes.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.