Ratusz.info

Noe av det beste i livet er feil

Coronavirus I Belgia: den siste utviklingen

Fra denne torsdag (17 Mars), er alle I Belgia som er bekreftet å ha hatt en «høyrisikokontakt» med noen som har testet positivt for coronavirus, ikke lenger pålagt å ta en test selv eller karantene. Disse forholdsregler anbefales ikke lenger-unntatt sårbare mennesker.

Det neste møtet i coronavirus consultative committee er utsatt. Det skulle avholdes 25. Mars. Det vil nå bli flyttet til Etter Påskeferien, for å få et bedre perspektiv på Hvordan Belgias coronavirus trender utvikler seg. Det er en travel uke i Brussel hendelser agenda neste uke uansett, med Både Nato og EU-toppmøter.

Brussel ‘ Felles Fellesskapskommisjon (Cocom) planlegger å rasjonalisere sin test-og sporingsstrategi, og står overfor en kraftig nedgang i antall tester utført i regionen. Det første trinnet vil se Molenbeeks test-og vaksinasjonssentre fusjonere, På Chaussé De gand 696. Andre fusjoner og / eller nedleggelser av testsentre forventes å følge. Brussel Covid call center vil heller ikke lenger utføre kontaktsporing når noen tester positivt for viruset.

Den siste økningen i coronavirus infeksjon tall «er ikke en overraskelse», ifølge interfederal talsmann Yves Van Laethem. Gjenåpningen av nattklubber, karneval sesongen og halv sikt skiferie er alle medvirkende faktorer – Men Van Laethem sa dette ikke bety en innstramming av reglene var igjen nødvendig. «Det er ingenting å bekymre seg for, men det handler om å være forsiktig og holde øye med situasjonen,» la han til.

Brussel offentlig transport operatør Stib har avklart sine regler om masker. Du må ha en mens du reiser på en metro, trikk eller buss. I stasjoner (underjordiske) anbefales de, men ikke obligatoriske. Iført en maske er ikke lenger nødvendig på buss-og trikkeholdeplasser utendørs (andre steder, masker har ikke vært nødvendig utendørs i Brussel siden oktober 2020).

Syv personer er arrestert I Brussel og Hainaut-provinsen som en del av en etterforskning av en kriminell gjeng mistenkt for å lage og selge falske Covid-Sikre Billetter. CSTs ble angivelig solgt ved hjelp av det sosiale nettverket SnapChat. Under en politiraid fant offiserer en mobiltelefon som lagret 88 billetter under forskjellige navn.

Fra 17. Mars vil personer som ikke er fullt vaksinert ikke lenger være pålagt å karantene og ta en test når de har en» høyrisiko » kontakt med noen som tester positivt for coronavirus. Dette var allerede tilfelle for de fullt vaksinerte. Hvis du har vært i kontakt med noen som har testet positivt, må du likevel begrense kontaktene dine, bruke maske der det er mulig og ta en daglig selvtest.

Siden November 2020 har en milliard coronavirus vaksiner gått Gjennom Brussel Flyplass – hvorav 75% forlot landet og 25% kom inn. Vaksineflyvninger har tatt av hver dag til mer enn 60 land, Med Japan og USA de vanligste destinasjonene.

Belgias Covid Safe Ticket system vil bli suspendert mandag (7 Mars) og masker vil ikke lenger være nødvendig på de fleste offentlige steder unntatt transport-og helseinstitusjoner. Les alle detaljene her…

Belgias femte coronavirus vaksine, Nuvaxovid Fra Produsenten Novavax, blir tilbudt til folk fra denne uken. Etter Pfizer, Moderna, AstraZeneca Og Johnson & Johnson er det den siste vaksinen som skal gis godkjenning fra European Medicines Agency og Belgias interministerial health committee. Den første batch av 180,000 doser kom sent i forrige uke. En annen 123,000 forfaller senere denne uken. Totalt Har Belgia bestilt en halv million. Vaksinen vil bli gitt som en prioritet til personer med høy risiko for allergisk reaksjon på de andre tilgjengelige vaksinene – og til personer som har hatt andre bivirkninger etter å ha fått sin første dose, noe som har forhindret dem i å bli fullt vaksinert. To doser er nødvendig. I Brussel kan du bestille din via Bru-Vax-plattformen eller ved å ringe 02 214 19 19.

SOM En del av Belgias gradvise exit fra coronavirus-restriksjoner, FORVENTES GEMS-ekspertpanelet som gir råd til regjeringen om Covid-strategi å bli oppløst 8. April. Samtidig vil rollen som coronavirus-kommissær, som for tiden er okkupert Av Pedro Facon, bli faset ut. Håndtering av koronaviruskrisen vil forbli jobben til det føderale helsedepartementet og det føderale krisesenteret, som mellom dem har opprettet 233 nye heltidsstillinger.

Alle som ennå ikke har fått sin tredje dose av coronavirus-vaksinen, vil ikke miste tilgangen Til Covid Safe-Billetten den 1. Mars, slik det opprinnelig var planlagt. Det juridiske rammeverket for å redusere CST til personer som har hatt sin boosterdose er ikke klar i tide. Gitt at et rådgivende komitemøte er planlagt til 4. Mars – hvor Covid-Safe-Billetten kan kasseres helt hvis koronavirusbarometeret skifter til gult – er det liten risiko for å miste tilgangen til restauranter og kulturelle arenaer hvis du ennå ikke har fått din tredje dose. En talsmann for regjeringen la imidlertid til: «Vi vil undersøke hvordan man holder tiltaket i en skuff, for å kunne bruke det om høsten, for eksempel hvis en ny bølge oppstår, i stedet for å avskaffe den definitivt.»

Brussel og Wallonia har bekreftet At Covid Safe Ticket-systemet vil bli slettet så snart Belgias coronavirusbarometer går fra oransje til gult. Brussels helseminister Alain Maron sa: «utviklingen av helsesituasjonen er beroligende . Derfor, hvis neste rådgivende utvalg bestemmer seg for å bytte til kode gul, vil vi gjøre det som er nødvendig for å avslutte CST i Brussel. Jeg har alltid sagt: ‘Ikke en dag for lang’.»Coronavirus consultative committee vil neste møte fredag 4 Mars.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.