Ratusz.info

Noe av det beste i livet er feil

Empirix Lanserer Hammer Voice Explorer For Å Akselerere Cloud Kontaktsenter Transformasjon

Empirix lanserer Hammer Voice Explorer for å fullføre sin ende-til-ende portefølje og akselerere cloud kontaktsenter transformasjon. DEN nye automatiserte IVR discovery-løsningen reduserer utviklingstiden for testautomatisering med 80%.

Empirix, Et Infovista-selskap, har annonsert Lanseringen Av Hammer Voice Explorer (HVE), en innovativ løsning for å oppdage stiene i Et Interaktivt Stemmerespons (IVR) – system og automatisk opprette nøyaktig dokumentasjon og testskript for å hjelpe til med å strømlinjeforme adopsjon av skykontaktsentre.

KUNNGJØRINGEN AV HVE, som vil bli demonstrert på AVAYA Engage, gjør Empirix til den eneste leverandøren som tilbyr en komplett ende-til-ende skybasert løsning for å identifisere og løse utfordringer som påvirker kvalitet og kundeopplevelse – med tidlige resultater som viser en 80% reduksjon i TIDEN DET tar FOR IVR-oppdagelse, dokumentasjon og testskriptgenerering med høyere nøyaktighetsnivåer sammenlignet med manuelle prosesser.

«Med Lanseringen Av Hammer Voice Explorer har vi nå muligheten til å engasjere oss med kunder i de tidligste stadiene av cloud contact center-reisen i de kritiske planleggings – og designfasene som er avgjørende for et vellykket resultat,» sa Kacey Kemmerer, Vice President, Global Contact Center Sales and Channels hos Empirix.

Ifølge Gartner forventes Kontaktsenteret Som Et Servicemarked å nå $ 17.9 bn innen 2024 – gjennom EN CAGR på 29%. Likevel hemmes veksten av kompleksiteten ved å gjøre overgangen fra lokale til disse svært skalerbare skyløsningene.

«Vi har sett en enorm etterspørsel fra kunder etter cloud contact center, «sier Kemmerer,» Men tidligere var vårt typiske engasjement under testing og skalering av et kontaktsenterprosjekt, hvor det er vanskeligere å rette opp grunnleggende problemer som følge av dårlig design og planlegging.”

«HVE gir oss mulighet til å engasjere kunder og systemintegratorer i de tidlige stadiene av prosjekter, og introduksjonen gjør det mulig for oss å fullføre våre end-to-end kontaktsenter testing evner.”

HVE er en modulær utvidelse Av Hammer Cloud Platform og ble bygget ved Hjelp Av En Maskinlæringsfundament for automatisk å oppdage og dokumentere en eksisterende IVR og lage kundereisetestskript for hele programvareutviklingens livssyklus. HVE bistår også verifisering av cloud IVR system etterlevelse under funksjonell testing.

I TILLEGG GENERERER HVE automatisk skript som deretter kan utnyttes post-cloud distribusjon for pågående regresjon testing og produksjon overvåking. Disse innovasjonene sparer bedrifter tusenvis av timer med manuell testing og verifisering, samtidig som de reduserer potensialet for menneskelige feil, subjektiv tolkning og mangel på konsistente ensartede resultater.

«VI har brukt HVE hos En rekke Betakunder, og tilbakemeldingene har vært svært positive», sier Kemmerer. «SAMMENLIGNET med den manuelle ekvivalenten, KAN HVE redusere tiden det tar for testautomatiseringsutvikling med rundt 80%, og plattformens skybaserte natur støtter alle telefonnumre og alle kontaktsenterleverandører, noe som gjør det utrolig enkelt å distribuere i hvilken som helst skala.”

Andre funksjoner I HVE inkluderer full IVR ber til tekst konvertering, støtte for BÅDE DTMF og tale basert IVR applikasjoner og omfattende «negative test discovery» for å markere tidligere udokumenterte svar og potensielle navigasjonsfeil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.