Ratusz.info

Noe av det beste i livet er feil

Færre timer med samme lønn for eldre arbeidstakere med krevende jobber

Fra og Med januar vil Brussel-Byen tilby sine arbeidere som er over 60 og utfører fysisk eller psykologisk krevende arbeid muligheten til å kutte sine timer. Alle som ønsker å dra nytte av de nye arbeidskontraktene, vil fortsatt bli behandlet som heltidsarbeidere, noe som betyr at de vil motta samme lønns-og pensjonsytelser.

De nye kontraktene vil være åpne for offentlig ansatte som er minst 60 år og har jobbet for Brussel-City i minst fem år. De må utføre en av 15 utpekte jobber i yrker som anses krevende. Disse inkluderer barnepass, landskapsarbeid, vei reparasjon, murverk, rengjøring (inkludert gaten rengjøringsmidler), undervisning assistanse og taktekking.

«Disse handler ble ikke bestemt tilfeldig,» sa Faouzia Hariche (PS) bystyre med ansvar for personell. «Vi analyserte kriterier som regelmessig løfting, repetitivitet av oppgaver, uregelmessige tidsplaner og støy. I tillegg ble den følelsesmessige og psykologiske avgiften arbeidet tar også vurdert.”

Aldrende befolkning

Arbeidstakere må be om den nye arbeidstiden, som vil være i henhold til bestemte formler: en fire-dagers arbeidsuke, en hel uke med tre heltidsdager og to halvdager, eller en hel uke med seks timers dager. Kommunen vil begynne å akseptere forespørsler på 1 januar og vil håndtere dem alle innen tre måneder.

I ET intervju MED RTBF kunne Hariche ikke finne ut hvor mange ansatte som kunne være kvalifisert for de nye arbeidskontraktene, men hun sa at det var en aldrende befolkning som oppfylte disse jobbene. Brussel-Byen moderniserer utstyr og reformerer funksjonene noe for å tiltrekke seg nye mennesker.

«Målet er å variere oppgavene hvert lag skal utføre,» sa Hariche. «Det føles bedre å utføre en rekke oppgaver i stedet for repeterende oppgaver.”

Andre kommuner i hovedstaden, Inkludert Anderlecht Og Saint-Josse, vurderer også slike tiltak for sine eldre arbeidere.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.