Ratusz.info

Noe av det beste i livet er feil

Flamsk Brabant godkjenner tillatelse for nye boliger i floodplain

Provinsen Flamsk Brabant har godkjent en byggetillatelse for tre boligblokker på bredden Av Senne-elven I Halle – en tillatelse som hadde blitt nektet av byen selv på grunn av risikoen for flom.

Gruppen av leiligheter vil bli bygget På Jean Laroystraat i Det nye Nederhem-nabolaget, utviklet Av Van Roey Vastgoed og Matexi. Utbyggingsprosjektet, like nordøst For Halle Sentrum, består av en rekke nye rekkehus og boligblokker.

Det meste Av Nederhem-prosjektet er fullført, men tre bygninger er fortsatt å komme, på et stykke bakken mellom Brussel-Charleroi-kanalen og senne-elven. Bakken ble regulert for bygging, men byen nektet å utstede byggetillatelse tidligere i år på grunn av risikoen for flom.

Utviklerne anket avgjørelsen til provinsen, som ga tillatelse. «Jeg personlig synes det er en veldig merkelig beslutning,» Sa Halle housing councilor Marijke Ceunen (Groen) TIL VRT. «Vi gjorde våre følelser klart at det å bygge i en flomslette på dette tidspunktet er uakseptabelt.”

For lite forskning

Ceunen refererer ikke bare til klimakrisen generelt, men de ødeleggende flomene som rammet Wallonia bare i forrige måned. Bystyret nektet tillatelsen måneder siden, og dens avgjørelse ble bare forsterket av de siste hendelsene.

«Vi har gått inn i en periode med flom, som vi ser med det som har skjedd I Wallonia,» sa Ceunen. «Det er veldig uheldig at provinsen fortsatt vil fortsette med en slik beslutning.»Da byen nektet tillatelsen i januar i fjor, påpekte borgmesteren at det var 15 år siden at de opprinnelige planene ble utviklet.

Ifølge provinsiell nestleder Tom Dehaene (CD&V) fulgte provinsen råd fra Den Flamske regjeringens miljøbyrå når De veltet Halles beslutning. «De anbefalte godkjenning basert på endringer utviklerne gjorde i den opprinnelige planen for kjellene,» fortalte HAN VRT. «De kom opp med et konsept som tok hensyn til potensiell flom . Vi godkjente også tillatelsen på betingelse av at det ble installert en ekstra regnvannstank på 10 000 liter.”

Ceunen er ikke sikker på at det er nok. «Det har vært for lite forskning gjort på flomrisikoen i dette nabolaget,» sa hun.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.