Ratusz.info

Noe av det beste i livet er feil

Gi foreldre betalt tid når et barn er syk, sier League Of Families

Familieforbundet taler for etablering av betalt permisjon-opptil 10 dager i året-for ansatte å ta vare på et sykt barn.

Mens den føderale regjeringen kunngjorde denne uken at den avsluttet plikten til å presentere et medisinsk sertifikat for kortsiktig fravær (fra en til tre dager), Sier Familieforbundet – som representerer foreldre og deres barn – at foreldre hvis barn er syk, også skal ha nytte av betalt fritid.

For tiden er foreldre som ikke klarer å få sitt syke barn ivaretatt av en slektning, forpliktet til å ta akutt permisjon. Sistnevnte er begrenset til 10 dager i året, ubetalt og må begrunnes overfor arbeidsgiveren. Mens noen arbeidsgivere tilbyr betalt permisjon, er dette alternativet ganske sjeldent, da Bare 27% av foreldrene kan dra nytte av Det, ifølge Familieforbundet.

For å rette opp denne situasjonen foreslår Ligaen etablering av 10 betalte» syke barnepermisjon » dager per år, inkludert tre uten begrunnelse for å tillate foreldre å holde barnet hjemme hvis de merker at barnet ikke føler seg bra om morgenen.

De andre dagene kan valideres med legeattest eller et dokument fra barnehagen eller skolen som bekrefter at barnet sendes hjem av helsehensyn.

Christophe Cocu, daglig leder Av Familieforbundet, sa: «Å Tvinge foreldre til å gå til barnelege eller allmennlege så snart et barn har en rennende nese eller tenner virker for drastisk og kostbart for foreldrene og unødvendig for helsebudsjettet.”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.