Ratusz.info

Noe av det beste i livet er feil

ING Marnix-hovedkvarteret fikk fredet status før renovering

ING-hovedkvarteret På Avenue Marnix har fått landemerkestatus Av Brussel-regionen, utenriksminister For urban arv Og planlegging Pascal Smet har annonsert.

Den anerkjente amerikanske arkitekten Gordon Bunschaft designet bygningen på slutten av 1950-tallet da den unge Baron Lambert fra Lambert banking-familien, etter en brann i familiens herskapshus, bestemte seg for å bygge et nytt bankhovedkvarter på stedet. Han ansatte Det new York-baserte arkitektfirmaet Skidmore Owings & Merrill.

Baron Lambert fortsatte å bo på stedet siden bygningen inkluderte en penthouse leilighet med en overveldende utsikt over byen, Der Baron viste sin omfattende moderne kunstsamling. Banque Lambert ble Banque Bruxelles Lambert og deretter ble absorbert AV ING-men en konsekvent prosjekt har vært veksten av kunstsamlingen som nå fyller den tidligere penthouse. Bankens kunstsamling vil være tilgjengelig for publikum.

Baron Lambert senere besluttet å forlenge bygningen på baksiden Og Mr. Bunshaft kom opp med en løsning der forskjellen mellom de to bygningene er umulig å skille fra utsiden.

Peter Adams, administrerende direktør I ING Belgium sa at ved å inkludere bygningen på bevaringslisten, blir den beskyttet samtidig som den muliggjør renovering planlagt i de kommende månedene.

Banken vil starte en grundig renovering «med de høyeste miljøambisjonene ved å tilpasse alt til de nye behovene til våre ansatte med en balanse mellom samarbeid på kontoret og mer individuelt arbeid hjemme».

ING sa Marnix renovering «har som mål Å oppnå BREEAM Fremragende sertifisering, en av de høyeste bærekraft sertifiseringer for bygninger, Og Well Platinum sertifisering i arbeidsplassen velvære».

Bygningens hovedarkitekt Gordon Bundschaft strebet etter en sammenheng med den klassiske arkitekturen i umiddelbar nærhet, med tanke på den europeiske byens arkitektoniske historie, som han ønsket å tolke på en personlig måte. Han indikerte fra begynnelsen at han ønsket å eksperimentere med de ulike mulighetene som er skapt av kombinasjonen av prefabrikkerte betongelementer.

Han skapte både en enkel og innovativ monumental fasade som består av to overliggende deler: en glassfasade (gardinvegg) som en annen fasade er koblet til, bestående av betong-og kvartskryss som er forbundet ved hjelp av rustfritt stålkuleledd. Korsene er pyntet av projeksjonen på overflaten av kvartsstykker, en veldig hard stein som, når de poleres suksessivt, utviser gnister, noe som gir den polerte betongen en animert tekstur som passer til marmor.

Kuleleddene som forbinder kryssene er laget av stål, dekket med en nikkel-krom rustfritt stålhette og polert for en skinnende speileffekt. Disse kuleledd, som gir en visuell pause mellom to kors, er plassert halvveis ned hver etasje. De finnes på de kappede stolpene som forbedrer innvendig plass og tjener som svingpunkt mellom søylen og den inverterte pyramidalkronen i polert rustfritt stål.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.