Ratusz.info

Noe av det beste i livet er feil

Krigen i Ukraina truer belgiske frites

En overhengende mangel på solsikkeolje som følge Av Russlands invasjon Av Ukraina har produsenter Av Belgiske frites bekymret for deres evne til å opprettholde forsyninger.

«Det er for tiden alle hender på dekk med potetprosessorene,» Sa Christophe Vermeulen, ADMINISTRERENDE DIREKTØR i sector federation Belgapom, Til De Morgen.

Omtrent 200.000 av De 435.000 tonn solsikkeolje som brukes hver måned i Europa kommer fra Ukraina, med en annen betydelig del som kommer Fra Russland. Til sammen representerer de to landene tre fjerdedeler Av Den Totale europeiske forsyningen.

«På Europeisk nivå er det bare noen få måneders forsyning igjen,» sa Nicholas Courant fra food federation FEVIA.

Alternativer som rapsolje, soyaolje eller palmeolje opplever også mangel på grunn Av tørke i Sør-Amerika eller eksportrestriksjoner i Indonesia, og prisene skyrocketing.

Selv om disse oljene var lett og billig tilgjengelig, Forklarte Courant at bytte også er en kompleks logistisk operasjon. Å overholde de strenge reglene for emballasje og mattrygghet, eller bare teste smak og tekstur, er en prosess som under normale omstendigheter tar et år.

«Nå må det gjøres om noen uker. Det er en umulig oppgave, » Courant sa.

Sektoren ber derfor om et mer fleksibelt rammeverk som gjør at de kan svinge, som vurderes I Frankrike i form av et nettsted der produsenter kan legge inn den tilpassede oppskriften av produkter uten å reformulere hver pakke.

Mangel kan påvirke andre produkter

Solsikkeolje er mye brukt i hele næringsmiddelindustrien, blant annet i produksjon av sjokolade sprer, babymat og sauser. Andre produkter Fra Ukraina eller Russland kan også bli påvirket av krigen, som linolje, korn som hvete og mais og glassemballasje.

«Det er allerede selskaper som frykter at de snart ikke lenger vil kunne sette sine produkter i en krukke,» Sa Courant.

Olivier Joris, som leder Ukraina task force på arbeidsgiverorganisasjon VBO, sa det er også bekymringer i bygg og møbler sektorer om tilførsel av tre.

«Ikke glem at det også handler om eksport,» sa Joris, som påpekte Betydningen Av Russland som et salgsmarked for fruktdyrkere og ølbryggere. «I tillegg kan sanksjonslisten koste selskaper dyrt .”

I slutten av forrige uke stoppet kjemikalieselskapet BASF leveranser Til gjødselselskapet EuroChem, som hadde havnet På den Europeiske sanksjonslisten på grunn av sin russiske eier. Fabrikken, som sysselsetter over 400 personer, måtte stoppe en rekke produksjonsprosesser.

Den Belgiske regjeringen følger nøye med på situasjonen, sa økonomiminister Pierre-Yves Dermagne.

Han har bedt National Bank å undersøke virkningen i mer detalj innen utgangen av April. Deretter vil han sammen med de sosiale partnerne vurdere hvilke ytterligere tiltak som trengs.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.