Ratusz.info

Noe av det beste i livet er feil

Langsiktig eiendom trend viser økende øst-vest skillet

Prisutviklingen for leiligheter i Brussel tyder på at en øst-vest sosioøkonomisk skillet er et relativt nytt fenomen. Ifølge Brussel Institutt For Statistikk og Analyse, de billigste prisene på leiligheter pleide å være øst for kanalen.

Instituttet spores priser betalt for leiligheter i Alle Brussels kommuner siden 1995. Den gang var de billigste leilighetene I Schaerbeek, Saint-Gilles og Saint-Josse. Den dyreste var I Uccle og De To Woluwes. Alle disse kommunene er i Øst For Brussel, betyr øst for kanalen.

Mens Woluwes og Uccle fortsatt er blant de dyreste kommunene, har de billigste alle flyttet over kanalen, Nemlig Molenbeek, Anderlecht og Neder-over-Hembeek, en del Av Brussel-Byen. Faktisk er alle områdene vest for kanalen billigere enn alle områdene øst for kanalen.

Rapporten peker på et økende skille mellom samfunnene i øst og vest for kanalområdet. «Boligprisene er en sterk determinant av sosial segregering i byer,» leser rapporten. «Analyse av utviklingen av romlig segregering av eiendomsprisene kan være et nyttig verktøy for å utvikle sosial blandingspolitikk.”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.