Ratusz.info

Noe av det beste i livet er feil

Lidl supermarkeder tilbake åpne i dag som arbeidsavtale nådd

Alle utsalgssteder i supermarkedkjeden Lidl vil være åpne igjen fra 14.00 i dag, etter en streik som startet i forrige uke. Fagforeninger og ledelse har kommet til enighet om arbeidsvilkår, blant annet ved å øke antall erstatningsarbeidere.

Sist onsdag ble mer enn en tredjedel Av Lidls 300-utsalgssteder over Hele Belgia stengt da arbeidere dannet streikevakter for å protestere under arbeidsforholdene. Mens Lidl-ledelsen har tatt skritt de siste månedene for å reformere arbeidskontrakten i henhold til arbeidernes krav, så noen få stikkpunkter at samtalene stoppet opp tidlig i forrige uke.

Arbeidere begynte downing verktøy på onsdag. Klager inkluderer for få heltidskontrakter, ikke nok trente erstatningsarbeidere til å ringe på når det trengs, og arbeid de føler bør outsources, for eksempel rengjøring.

Fem jobber på en gang

Arbeidere På Lidl har også til oppgave å arrangere nye kampanjer og rabatter, som sendes inn på en nær daglig basis av ledelsen. Lidl-talsperson Brigitte Dewilde fortalte VRT at ansatte er strukket for tynne.

«Vi må gjøre fire eller fem jobber samtidig,» sa hun. «Hvis du jobber bakeriet, må du være tilgjengelig på et register, losse frakt og bryte ned papp. Det er bare for mange oppgaver; vi kan ikke håndtere alt med antall personer vi har.”

Fra i går var noen 70 av 300 Lidl supermarkeder fortsatt stengt, men alle vil være åpne innen 14.00 i dag.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.