Ratusz.info

Noe av det beste i livet er feil

Lokale arkitekter planlegger innovativ grønn renovering FOR ING Belgias landemerke Marnix building

Hvordan oppgraderer du et landemerke for å øke energieffektiviteten, samtidig som du forbedrer livskvaliteten for de som jobber der og respekterer den opprinnelige arkitekturen? Det var utfordringen for arkitektene bak renoveringen AV ING Belgias hovedkvarter i Brussel sentrum.

For å skape «bank of tomorrow» lå svaret i å gå tilbake til prinsippene til Den opprinnelige banebrytende arkitekten Til Marnix-bygningen, Gordon Bunshaft fra Chicagos Skidmore, Owings & Merrill (SOM). Dette var åpenhet, menneskelig velvære, kunst og innovasjon, Forklarer Sebastian Moreno-Vacca, grunnlegger av Arkitekt For Brussel-baserte A2M, som gjennomfører renoveringen sammen Med Moreno Architecture & Associé I Luxembourg. «Dette prosjektet er et middel til å gjøre en annen, fremtidssikker verden mulig. Det er materialiseringen av den bygde verden som vi ønsker å oppleve, et prosjekt som vil ha positive sosiale og miljømessige konsekvenser.”

Bygningen I Avenue Marnix ble opprinnelig designet For Banque Lambert (senere Banque Bruxelles Lambert) tidlig på 1960-tallet Av Bunshaft. Han ble ledet av den omkringliggende klassiske arkitekturen mens han presset grensene For Modernismen med sin innovative og monumentale glassfasade som innlemmet betong-og stålstolper på utsiden i stedet for interiøret. Hans varige konsept er en grunn til at bygningen ble gitt landemerkestatus av Brussel-regionen i år, sier Moreno-Vacca.

A2M tar sikte på å returnere åpenhet ved å åpne kjelleren for å skape en lysfylt duplex som vil samhandle med omgivelsene og direkte påvirke trivselen til bankens ansatte. Duplekset vil koble til både den eksisterende esplanaden og det nye grønne utendørsområdet for å fullt ut engasjere seg i en dialog med byen, som opprinnelig var ment, samt øke dens biologiske mangfold. I 1974 planla Bunshaft å forvandle bygningen Til En H-form, men planen hans ble ikke utført. Femten år senere, som vant renovering konkurransen ved å fremme det opprinnelige forslaget, som inneholdt en identisk tilstøtende bygning blir reist, Marnix II. A2M foreslått å fortsette denne historien og ble valgt i anbudet satt ut AV ING Belgia i fjor.

Fra begynnelsen har kunst spilt en viktig rolle i banken. Finansmannen Baron Lambert var en kjent samler, spesielt innen samtidskunst, og banken fortsatte å gjøre oppkjøp før samlingen ble semi-offentlig på 1990-tallet. ING Belgia har fremmet tradisjonen og åpnet et utstillingsrom PÅ ING Art Center i Nærheten Av Place Royale. Mens Marnix allerede fungerer som et galleri med moderne og samtidskunst på mottaks-og kontormurene, vil duplex og esplanadens skulpturhage gjøre verk tilgjengelig for et bredere publikum.

Den 10.000 m2 plass vil også inneholde en kafe og co-working hub hvor arbeidere og entreprenører kan mingle. Fellesskapsinitiativer inkluderer en grønnsakshage og skatepark. Takområdet – Opprinnelig baron Lamberts private penthouse-vil huse en restaurant, bar og hage med utsikt over byen, inkludert Kongeslottet motsatt.

De åpne arbeidsplassene gjenspeiler INGS forpliktelse til smidig arbeid og Den nye Måten Å Jobbe med et flatt hierarki, samt til mangfold og like muligheter. Etter pandemiens rystelse av arbeidspraksis, er renoveringen en rettidig respons som kartlegger fremtidige måter å hybridarbeid på. Personalet vil bli oppfordret til å takle oppgaver som krever individuell konsentrasjon hjemmefra, mens du utnytter det nye kontorlokalet for å koble til kolleger og utveksle ideer.

Oppussingen som startet i høst vil ta minst 18 måneder. Ikke bare vil det oppnå grønnere energiprestasjoner, bygningen vil også være verdensledende innen regenerering av miljøet, «ved å oppføre seg som en skog», Sier Moreno-Vacca. Med 85% energibesparelse vil DET være Den største passive renoveringen I Belgia, OG vil oppnå BREEAM Outstanding certification, EN AV de høyeste bærekraftmerkene for bygninger, Samt Platinum-sertifisering for velvære på arbeidsplassen. «Dette er demonstrasjonen om at en eksemplarisk renovering av en ikonisk bygning kan møte de nye ytelsesbehovene til en forandringsverden.”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.