Ratusz.info

Noe av det beste i livet er feil

Metro tilbake til normal, men lange køer på flyplasser på grunn av politiet protest

Vi har gode nyheter og dårlige nyheter. Streiken Av Stib metro drivere denne uken har kommet til en slutt, med metros nå tilbake på sin normale tidsplan. Føderale politiagenter stasjonert på flyplasser er imidlertid involvert i en protestaksjon, noe som fører til forsinkelser ved passkontrollen.

Passasjerer på vei Til Brussel og Charleroi flyplasser bør ankomme ekstra tidlig for sine flyreiser med avgang i dag, i kveld og muligens over helgen. Rådene er gitt til de som reiser utenfor Schengen-Området, hvis pass må kontrolleres.

Den føderale politiet som sjekker passene gjør en ekstremt grundig jobb med alle, forårsaker lange køer. Så mange passasjerer var sent for sine flyreiser i dag at flyselskapene forsinket flyreiser til alle kunne komme om bord.

Samme lønn i 20 år

Politiet protesterer ved et brudd i samtaler om kompensasjon samt en reform av pensjonsordningen. Departementet står også overfor potensielle budsjettkutt. «Vi har ikke sett lønnsøkninger på 20 år,» sa Joery Dehaes FRA ACV Politie union TIL VRT. «Dagens tilbud på bordet er uakseptabelt for oss .”

Protesten vil trolig fortsette gjennom helgen og enda lenger hvis forhandlinger med innenriksministeren ikke leverer det fagforeningene krever. Alle som flyr utenfor Schengen-sonen, bør ankomme minst 2,5 timer før flyet hvis de har bagasje å sjekke, omtrent to timer hvis ikke.

Andre forsinkelser kan påvirke passasjerer i Schengen-sonen, særlig ettersom starten på skoleferien er over oss. Passasjerer anbefales å sjekke flyselskapets nettside før de drar til Brussel eller Charleroi flyplass.

Metro union i forhandlinger

Stib metro drivere, i mellomtiden, er tilbake på jobb i dag, etter en streik denne uken forårsaket forsinkelser på alle linjene. Det var bare førere representert av de liberale fagforeningene som nedskutte verktøy, så metros kjørte med mindre forsinkelser. I rushtiden, selv mindre forsinkelser føre folkemengder til å samle på plattformer og overfylte metro biler, Med Stib kaller streiken «helt uansvarlig under corona krisen».

De sosialistiske og Kristelig-demokratiske fagforeningene inngikk i går en avtale med stib-ledelsen, men venstre var ikke fornøyd. Problemet henger på en tung arbeidsbelastning, mangel på pauser og mangel på reservedeler til t-banebiler og motorer.

Fravær på grunn av stress «var allerede problematisk før corona,» fortalte union rep Stephan De Muelenaere Bruzz. «Arbeidsbelastningen er den samme, og nå har sykedager økt eksponentielt på grunn av corona. «For reservedeler må vi se på tog som har vært i ulykker og så ikke blir brukt, uten noen garanti for at disse delene er tilstrekkelige. Det er ingen kvalitetskontroll lenger.”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.