Ratusz.info

Noe av det beste i livet er feil

Nesten halvparten Av Airbnb eiendommer eies av ‘ investorer ‘og’fagfolk’

Omtrent 45% av eiendommene i Brussel som er oppført På Airbnb, drives av eiendomsforvaltningsfirmaer eller private investorer, ifølge EN ny studie FRA VUB university. Til tross for ideen om at innkvarteringsplattformen gir en mer autentisk opplevelse av et gitt sted, er de fleste eiendommene konsentrert i turist-hotspots og Det Europeiske kvarteret.

I 2019 ble 11 427 rom, leiligheter og hus i Brussel tilbudt På Airbnb-nettstedet. VUB valgte å studere 2019 fordi det ikke ønsket at funnene skulle bli påvirket av koronaviruskrisen.

Eiendommene var svært konsentrert Rundt Grand Place Og La Monnaie, De Europeiske institusjonene og Atomium. «Avstanden fra sentrum og antall restauranter i området ser ut til å være sterke prediktorer for Airbnb-tettheten i et nabolag,» sier vub-økonom Marek Endrich. «Jo lenger Unna Grand Place og jo færre restauranter det er, jo mindre boliger er det tilgjengelig På Airbnb.”

Skadelig effekt på boligmarkedet

Omtrent 16% Av Airbnb markedet i Brussel er eid av fagfolk, som tilbyr tre eller flere hus eller leiligheter som en kortsiktig leie. «Trettito verter tilbyr til og med 10 eller flere leiligheter samtidig På Airbnb,» sier Pieter-Paul Verhaeghe, professor I byplanlegging og fattigdomsproblemer ved VUB.

Og 29% av markedet består av investorer: Folk som tilbyr to oppføringer På Airbnb eller bare en oppføring, men for en periode på mer enn 120 dager i året. «Vi mistenker at dette er mennesker som eier et andre og til og med et tredje hjem som en investering og tilbyr dem på det lukrative Airbnb-markedet,» bemerker Endrich. «Det er klart at de ikke bor i disse boligene.”

Dette betyr at bare 55% Av Airbnb-vertene i Brussel er i tråd med den opprinnelige delingsøkonomien. «I de kommende årene vil Vi undersøke konsekvensene Airbnb har på tilbud og leiepriser på det lokale boligmarkedet i Brussel,» sier Verhaeghe. «Vi snakker om mer enn 5000 boliger som tilbys av fagfolk og investorer for turister og forretningsreisende. Det betyr 5000 boliger som ikke er på det lokale leiemarkedet for folk som bor her. Det er svært sannsynlig at dette har skadelige effekter på det stramme boligmarkedet i hovedstaden.”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.