Ratusz.info

Noe av det beste i livet er feil

Ny ferieplan for fransktalende skoler

Fransktalende skoler I Vallonia og Brussel vil ha en ny skolekalender etter reformer Av Vallonia-Brussel-Føderasjonen, selv om motstanderne sannsynligvis vil be om utsettelse av endringene som skal innføres for neste skoleår.

Endringene er ment å bringe kalenderen mer i tråd med barns biologiske rytmer, RTBF-rapporter, og dermed forbedre deres evne til å lære.

Pedagogiske psykologer var bekymret for at sommerferien var for lang og oppfordret barn til å droppe ut av skolen fordi de brukte en så lang tid ut av et klasserom.

De følte også at en ukes ferie rundt All Saints Day og Carnival var for kort til å tillate elevene å jobbe effektivt.

Ny sekvens av syv uker med klasser, to uker med helligdager

Den fremtidige skolekalenderen vil implementere en sekvens på syv (minimum seks, maksimum åtte) uker med klasser, etterfulgt av to uker med helligdager, hele året.

Allehelgensdag og Karneval helligdager vil endre seg fra en til to uker – og sommerferien-som tradisjonelt startet på 1 juli og endte på 31 August – vil bli kuttet til syv uker. Antall skoledager per år vil forbli på 182.

Fremtidige skoleår starter den siste mandagen i August og slutter den første fredagen i juli, noe som betyr at den neste vil starte mandag 29. August og slutte fredag 7. juli 2023.

Reformen gjelder for elever i all grunnskole( grunnskole og videregående skole), så vel som til den kunstneriske videregående skole MED redusert timeplan (ESAHR), og til sosial forfremmelse utdanning og fritid mottak (ATL), men bare for den fransktalende siden av landet.

Belgias filantropiinstitutt, King Baudouin Foundation, studerte muligheten for reformen på forhånd etter at den ble annonsert for et år siden. Det anbefales en to års forsinkelse mellom vedtaket og reformen trer i kraft, og foreslo at det bør synkroniseres med de andre språksamfunn i landet.

De Flamske og tysktalende samfunnene, som har uttrykt interesse for den fransktalende reformen, har ennå ikke bestemt seg for å følge med. Flanders utdanningsminister har allerede sagt at reformering av skolekalenderen ikke er en topp prioritet for øyeblikket, selv om de har bedt om råd om saken, på grunn av i juni.

Kritikk fra motstandere

Endringen i skolekalenderen er ikke velkommen av alle. Opposisjonspartier Som Les Engagé (tidligere CdH) og PTB Dé har allerede kunngjort sin intensjon om å be om en utsettelse av den nye tidsplanen med minst ett år.

«Med helsekrisen har regjeringen ikke nølt med å utsette en rekke reformer. Hvorfor ikke denne?»spurte Mathilde Vandorpe (Les Engagé), anklager utdanningsminister I Wallonia-Brussel Federation Caroline Dé Av» å sette sin politiske agenda-nærhet av 2024-valget – før respekt for to viktige forhold anbefalt Av King Baudouin Foundation.”

PTB argumenterte for at reformer bare skulle gjennomføres dersom Det Også Ble gjort av Flandern og det tysktalende samfunnet.

«Tusenvis av familier må håndtere ekstremt komplekse situasjoner der barns velvære vil være langt fra å bli respektert,» Sa Alice Bernard, PTB-gruppeleder.

«Hvordan klarer du når du bor «skrevs» to samfunn ? Hvorfor skal fransktalende barn ikke lenger kunne dele ferien med nederlandsk-talende? Dette er ny absurditet, surrealisme I Belgisk stil.”

Dekretet forventes likevel å bli godkjent tirsdag av ps-Mr-Ecolo-flertallet i komiteen, med en endelig stemme i plenum som skal finne sted like før Påskeferien.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.