Ratusz.info

Noe av det beste i livet er feil

Slikk en iPad og møt drømmebåten din på utstilling på digital desire

Vil du ha en kinky samtale med flere attraktive unge kvinner? Hva med å slikke skjermen på en iPad? Eller kanskje du foretrekker å spinne rundt et dansegulv, stirrer dypt inn i din elskers øyne, via smarttelefonen?

Det er alt mulig På Sveip Til høyre! Data, Dating, Ønske. Utstillingen arrangeres på iMal, kunstsenteret for digitale kulturer og teknologi I Molenbeek.

Om det iPad. Det er inne i en treboks, tilgjengelig gjennom et svart gardin. Du går inn for å gjøre bruk av en helt spesiell app utviklet av nederlandske kunstneren Dani Ploeger. Men du trenger ikke klikke eller sveipe med fingrene; du må slikke skjermen fra bunn til topp for å aktivere app, som lyser opp skjermen. Jo raskere du slikker, jo lysere blir det.

Hvis handlingen i Seg Selv ikke gjorde Ploegers poeng klart, burde tittelen hjelpe. ‘Fetish’ påpeker ikke bare vår besettelse med våre digitale enheter (hvor mange ganger om dagen ser du på smarttelefonen din?) men kunstighet av online dating plattformer.

«Det er en moderne peep show-opplevelse, relatert til en kryptisk teknologi og vår fetisjisme av den teknologien,» forklarer Valentina Peri, som kuraterte Sveip Til Høyre! «Dette stykket er en ekte utløser for besøkende, selv om de ikke prøver det. Bare ideen om det, og denne kritiske måten å se enhetene som vi bruker hver dag.”

Peri kuraterte et lignende show i Paris for tre år siden, og fulgte opp med en bok med essays av akademikere med innsikt i hvordan digitale applikasjoner påvirker våre personlige forhold. Og ingenting setter dette helt i fokus som dating apps.

En av utstillingens mest spennende installasjoner er Ashley Madison Angels At Work av berlin co-operative !Mediengruppe Bitnik. «Det handler om Dating nettsiden Ashley Madison, som er rettet mot folk som er gift, som ønsker å ha en affære,» sier Peri.

For seks år siden hacket en gruppe hackere nettstedet og publiserte alle dataene på nettet-chatter, navn, bokstavelig talt alt. «Det som var mest overraskende på den tiden – dette var 2015-var at de fleste kvinnelige brukere var falske. De var roboter. De brukte skript som opererer i henhold til algoritmer. Deres funksjon var å holde mannlige brukere online, Fordi Ashley Madison forretningsmodell er å holde brukerne på nettstedet så lenge som mulig.”

Ashley Madison roboter var flink, slippe hint som foreslo at de var i brukerens hjemby. «De ser ut til å være ekte kvinner, de har navn,» sier Peri. «Og de sier ting som» hei, er du online, vil du snakke? Ønsker du å ha en kinky chat?’”

«Angels At Work» ser fem av disse «kvinnene I Brussel» på skjermer som er montert på piedestaler. «De danner en gruppe, et kor. Du kan gå blant dem. De er bare syntetiske ansikter på en skjerm, men de er menneskelige samtidig. Noen ganger snakker bare en, noen ganger er de alle. Det er litt freaky. Det er på en gang sexy og mørkt.”

Og Det Er Sveip Til høyre! i et nøtteskall. «Mens disse nettstedene og appene gir oss mye frihet, «sier Peri,» med muligheten til å nå folk enkelt og eksperimentere med nye intimiteter og seksualiteter, er det samtidig en mørk side. Det er ingen moralsk dømmekraft i denne utstillingen, men jeg prøver å vise de to sidene av denne prosessen, av denne virkeligheten.”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.