Ratusz.info

Noe av det beste i livet er feil

Studie gir innsikt I Belgias 300,000 opphold-hjemme-omsorgspersoner

Om lag 300.000 Mennesker i Belgia i arbeidsalder identifiserte sin hovedoppgave i fjor som en husmor, husmann eller annen hjemmepleier-ned fra mer enn en million i 1986, viser nye tall.

Analysen, i En Ny studie Fra Institutt For Bærekraftig Utvikling, er hovedsakelig basert på Data Fra Arbeidskraftundersøkelsen Utført Av Statbel, og fokusert på de under 65 år for å avdekke mer data om sysselsettingsraten på 20 til 64-åringer.

Et stort flertall av disse 300.000 uten tilknytning til arbeidsmarkedet var hjemme for å ta vare på barn eller avhengige personer og 95% var kvinner. Som en prosentandel av den tilsvarende befolkningen falt andelen hjemmepleiere fra 18% i 1986 til litt over 4% i 2020.

På litt mindre enn 35 år har aldersstrukturen til befolkningen av husmødre/ektemenn vært mer eller mindre stabil: ca 45% er over 50, 35% er i alderen 35-49 og 20% er under 35.

Brussel har en betydelig høyere andel husmødre / ektemenn enn Den Samlede Belgiske befolkningen. Dette gjelder spesielt for 20 til 34-åringer, som utgjorde 29% av totalen i Brussel.

Fire av 10 hadde hatt en jobb tidligere – og i 81% av tilfellene var deres siste jobb minst tre år siden. Nesten alle av dem (99%) var ikke aktivt ute etter en annen jobb i måneden før undersøkelsen. De fleste av dem sa at dette var av personlige eller familiære grunner, da de vil ta vare på et barn eller en annen avhengig av seg selv.

ISD prøver å finne ut om disse menneskene muligens kan utgjøre en arbeidsressurs (sammen med andre) for å oppnå en sysselsettingsrate på 80%.

«Det er vanskelig å svare på grunnlag av data fra Arbeidskraftundersøkelsen alene, men vi vil fortsatt merke det store antallet personer som er involvert i barnepass eller omsorg for avhengige personer,» sa studien. «Det er sannsynlig at flere barnehager og flere støttetjenester for avhengige mennesker vil frigjøre enkeltpersoner til arbeidsmarkedet.”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.